Ελλάδα|04.11.2019 15:26

Μαθητικό συλλαλητήριο: Ένταση στον Αγνωστο Στρατιώτη

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Άδοξο φινάλε είχε το μαθητικό συλλαλητήριο, που είχε μεγάλη συμμετοχή και παλμό, με τους μαθητές να αντιδρούν στις νέες αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν δυναμικό «παρών» και φώναξαν συνθήματα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Ωστόσο, 50 περίπου άτομα κατάφεραν να παρεισφρήσουν στην πορεία και, φτάνοντας στο ύψος του Αγνωστου Στρατιώτη πέταξαν στα ΜΑΤ μολότοφ και πέτρες, με τις Αρχές να απαντούν με ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Η κεφαλή της πορείας κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, όπου το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών παρέμεινε για ώρα εκεί κι ακολούθως η πορεία προχώρησε προς την Πατησίων και διαλύθηκε στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Τέσσερις προσαγωγές, μία σύλληψη και ένα σακίδιο με μολότοφ

Σε μία σύλληψη και πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Ομονοίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα, στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν στη ΓΑΔΑ πέντε νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας τελικά συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα σακίδιο από την πλατεία Ομονοίας, το οποίο βρέθηκε παρατημένο.

Στο εσωτερικό του υπήρχαν πέντε μολότοφ έτοιμες για χρήση.

επεισόδιαΆγνωστος Στρατιώτηςμαθητικό συλλαλητήριο