ΠΟΕΔΗΝ: «Νέα περιστατικά βίας και ανομίας στα νοσοκομεία»
Newsroom«Νέα περιστατικά βίας και ανομίας στα νοσοκομεία» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «βασική αιτία είναι η έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού» και ζητεί τη λήψη μέτρων.
Τα τελευταία περιστατικά αφορούν στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Σύρου και Καλαμάτας. Επιπλέον, στο ΑΧΕΠΑ «δεκάδες άστεγοι έχουν καταλάβει τους χώρους του Νοσοκομείου και κοιμούνται στους διαδρόμους των κλινικών, ακόμη και έξω από τα χειρουργεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι φύλακες και να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας. Επίσης, θα πρέπει να προσληφθεί επαρκής αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να εξυπηρετούνται έγκαιρα οι ασθενείς «και όχι να περιμένουν 10 ώρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».
Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει, επίσης, να γίνονται άμεσα μηνυτήριες αναφορές από τις διοικήσεις προς τα άτομα που προκαλούν τα εν λόγω φαινόμενα βίας και ανομίας και να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
- Μαρτυρία εργαζόμενης για τo εργοστάσιο Βιολάντα: «Από το καλοκαίρι μύριζε γκάζι και μας έλεγαν ότι είναι από την αποχέτευση»
- Το βράδυ έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες στην Αττική - Η ανάρτηση Μαρουσάκη
- Τουλάχιστον 9 νεκροί και 26 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Αττάλεια της Τουρκίας
- Μαρία Σολωμού στο ethnos.gr: «Δεν μπορώ να μπω σε καλούπια, δεν μου βγαίνει»