Ελλάδα|04.11.2019 18:32

Αυτά είναι τα χάρτινα καλαμάκια που βάζουν τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης

Newsroom

Νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών προϊόντων πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας στον στόχο κυρίως μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, πιάτα, μπατονέτες αλλά και μερικώς τα ποτήρια και μπουκάλια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, όλα μαζί αυτά τα προϊόντα αποτελούν το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων, τα οποία συχνά καταλήγουν στο πιάτο μας αλλά και στους πνεύμονές μας, ενώ είναι ακόμη άγνωστες οι επιπτώσεις στην υγεία μας από τα μικροπλαστικά που περιέχονται στον αέρα, στο νερό και στα τρόφιμα.

Η Argus Pack αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χάρτινης συσκευασίας τροφίμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμφωνα με αυτή τη νέα νομοθεσία περί κατάργησης των πλαστικών ανακυκλώσιμων υλικών στους χώρους εστίασης, η Argus Pack λανσάρει στην αγορά της HO.RE.CA το νέο της προϊόν, Ippus Paper Straws.

Τα χάρτινα καλαμάκια Ippus κατασκευάζονται και παράγονται αποκλειστικά από την Argus Pack και δεν εισάγονται από το εξωτερικό. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι κατάλληλες και ελεγμένες ώστε να έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο.

Η προϊοντική γκάμα της Ippus είναι πλούσια καθώς ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές διαστάσεις, χρώματα και σχέδια ή ακόμα να κατασκευάσει το δικό του καλαμάκι χρησιμοποιώντας το λογότυπο ή το slogan της εταιρίας του.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια ξεχωριστή κατηγορία της Ippus: τα flex straws είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αντικατοπτρίζουν απόλυτα τα κοινά καλαμάκια που όλοι έχουμε συνηθίσει αφού διαθέτουν καμπύλη ώστε να είναι πιο εύκολα στη χρήση του κάθε καταναλωτή.   

χάρτινα καλαμάκια