Ελλάδα|05.11.2019 16:17

Εξάρχεια: Βίντεο των αντιεξουσιαστών από επιθέσεις σε ΜΑΤ

Newsroom

Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς και κάποιοι εξ αυτών εν είδει καμεραμάν καταγράφουν τις επιθέσεις. Σε αυτές μπορεί κανείς να παρατηρήσει το επιχειρησιακό σχέδιο των κουκουλοφόρων που βρίσκουν απροετοίμαστους τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν -όχι με τόσο επιτυχή τρόπο- να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών, ενώ οι δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης.

Μάλιστα, υπάρχουν και πλάνα των επιθέσεων και από... αέρος, καθώς σε συγκεκριμένο σημείο του βίντεο φαίνονται τουλάχιστον 15-20 αντιεξουσιαστές να έχουν σκαρφαλώσει σε ταράτσα κτιρίου και να πετούν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ.

Eύλογα, λοιπόν, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις Αρχές, καθώς πλησιάζουν η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια -και όχι μόνο- για την εκκαθάριση των καταλήψεων και των άντρων ανομίας, που έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση των αντιεξουσιαστών, η ηγεσία της Αστυνομίας και τα αρμόδια υπουργεία παίρνουν ήδη μέτρα για το δύσκολο διάστημα που θα ακολουθήσει.

καταλήψειςΜΑΤαντιεξουσιαστέςεπεισόδιαΕξάρχεια