Ελλάδα|06.11.2019 09:00

Διαβατά: «Όχι» στο μπάρμπεκιου λένε οι κάτοικοι - Τι ζητούν (vid)

Newsroom

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν να παρθούν μέτρα για να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής της περιοχής. «Τους τελευταίους 4 μήνες παρατηρούμε παραβατικές συμπεριφορές κι αυτό λόγω έλλειψης οργάνωσης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καταγραφεί, είναι υπεράριθμοι και διαβιούν όπως κι όπου βρουν. Από τη μία έχουμε την ανθρώπινη πλευρά, που έχουμε ανθρώπους να κοιμούνται σε σκηνές μέσα στη λάσπη και το κρύο κι από την άλλη τις παραβατικές συμπεριφορές» λέει στο Open TV ο κάτοικος των Διαβατών Αντώνης Μάνος και συμπληρώνει: «Οι κάτοικοι των Διαβατών, θα διαδηλώσουν για βασικά προβλήματα. Επαρκή φωτισμό, γιατί υπάρχουν πολλοί διάσπαρτοι μετανάστες που βρίσκονται σε «τυφλά σημεία» και κινούνται σε δρόμους χωρίς ορατότητα και μπορεί να σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο. Δεύτερον ζητάμε επαρκή αστυνόμευση για να μην υπάρχουν οι παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό».

Οσον αφορά στο περιβόητο «μπάρμπεκιου με χοιρινό», ξεκαθαρίζει ότι «το μπάρμπεκιου της Κυριακής δεν το διοργανώνουν οι άνθρωποι των Διαβατών. Υπάρχει μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται ενωμένοι μακεδόνες, έχει κάνει κάλεσμα μια βδομάδα με ένα περιεχόμενο... περίεργο.

Η κοινωνία της Ιωνίας έχει τους ανθρώπους της, που θα διαμαρτυρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Και δεν έχουμε καμία σχέση με το μπάρμπεκιου κι όλες αυτές τις κινήσεις που αμαυρώνουν την περιοχή μας και δεν αναδεικνύουν τα προβλήματά της».

Διαβατάδομές φιλοξενίαςμετανάστεςμπάρμπεκιου