Ελλάδα|07.11.2019 19:02

Κτηματολόγιο: Παράταση σε τρεις δήμους στις Σέρρες

Newsroom

Εως τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου παρατείνεται η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των Καλλικρατικών Δήμων Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα μέχρι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους του εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι η Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 2 Οκτωβρίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Κατά τη διάρκεια της ανάρτησης κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Οι διευθύνσεις των Γραφείων Κτηματογράφησης για τις συγκεκριμένες περιοχές είναι:

  • Για τον Καλλικρατικό Δήμο Ηράκλειας: Βενιζέλου και Γραικοπούλου, Ηράκλεια, τηλ. 2325022004
  • Για τον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών: Ελ. Βενιζέλου 221, Σέρρες,  τηλ. 23210 85600
  • Για τον Καλλικρατικό Δήμο Σιντικής: Αθηνών 5, Σιδηρόκαστρο, τηλ. 23230 28214

Το ωράριο λειτουργίας είναι 8:00- 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00- 20:00

κτηματολόγιο 2019