Ελλάδα|08.11.2019 16:55

Ενωμένοι Μακεδόνες: Οι πρέσβεις της ακροδεξιάς «αγανάκτησης» και το μπάρμπεκιου

Newsroom

Σάλος αλλά και σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η απόφαση των «Ενωμένων Μακεδόνων» να οργανώσουν μπάρμπεκιου-πάρτι με χοιρινά και αλκοόλ απέναντι από το κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

Ποιοι είναι, όμως, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» για τους οποίους έχει γίνει μεγάλος ντόρος αυτή την εβδομάδα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε επεισοδιακή εμφάνιση στην στρατιωτική παρέλαση το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνίστησε, επίσης, στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν για τη Μακεδονία.

Για όποιον, μάλιστα, έχει απορίες σχετικά με το τι πρεσβεύουν, αρκεί μια επίσκεψη στη σελίδα τους στο Facebook: Εκτός από την επίσκεψη-κάλεσμα με το μπάρμπεκιου στο hotspot των Διαβατών, η σελίδα βρίθει, σύμφωνα με το OPEN, από μισαλλοδοξία και ρατσιστικά μηνύματα που στάζουν δηλητήριο για τους πρόσφυγες. Αποθεώνουν τον «μάγκα», όπως γράφουν, ακροδεξιό Ιταλό πολιτικό, Ματέο Σαλβίνι, για τη θεωρία του περί μεταναστών. Αγαπούν τα όπλα και παίζουν paintball για να παραμένουν, όπως λένε, αξιόμαχοι. 

Αντιδρούν οι κάτοικοι στα Διαβατά στο μπάρμπεκιου πάρτι

Και μπορεί οι κάτοικοι των Διαβατών να μην θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όμως εκείνοι αντιδρούν στο μπάρμπεκιου- πάρτι που έχουν ανακοινώσει οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Και δηλώνουν στην κάμερα του OPEN την αντίθεσή τους σε αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα. Αντίθετος με το μπάρμπεκιου πάρτι είναι και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρει στο OPEN: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Θεωρώ ότι δεν μπορείς να προσβάλλεις το θρησκευτικό συναίσθημα του άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στην ίδια γραμμή και οι κάτοικοι των Διαβατών. «Δεν νομίζω να φτάσει ο Έλληνας σε αυτή την κατάσταση. Να πάει δίπλα στους ξένους και να τρώει και να πίνει», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι. 

Το ρατσιστικό ξέσπασμα του εκπροσώπου των «Ενωμένων Μακεδόνων»

«Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο εξαθλιωμένοι. Οι περισσότεροι δεν έρχονται καν από εμπόλεμες ζώνες. Είναι καλοντυμένοι, με πανάκριβα ρούχα, με τα iphone τους, με τα wifi τους. Τούς δίνουν catering φαγητά που δεν τους αρέσουν και τα πετάνε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος 07:00» ο εκπρόσωπος των «Ενωμένων Μακεδόνων», Δημήτρης Ζιαμπαζής. Το ρατσιστικό ξέσπασμα του εκπροσώπους τους ξεπερνά κάθε όριο, καθώς την ίδια ώρα λίγα μέτρα μακριά πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες, τυλιγμένοι με κουβέρτες και καθισμένοι γύρω από φωτιές για να ζεσταθούν. 

Δείτε το σχετικό βίντεο του OPEN 

Ενωμένοι ΜακεδόνεςμετανάστεςπρόσφυγεςΔιαβατάμπάρμπεκιου