Ελλάδα|28.11.2018 12:24

ΕΟΠΥΥ: Μέχρι πότε δίνεται προθεσμία για τα γυαλιά οράσεως

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Παράταση στις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις έως και τρεις μήνες, έδωσε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών λόγω της άρνησης του κλάδου να συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Αποφασίσθηκε η παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την αποζημίωση με τη «βεβαίωση πληρωμής».

Να σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου έχε αλλάξει το σύστημα προμήθειας οπτικών ειδών καθώς οι ασφαλισμένοι μπορούν με ένα «κουπόνι» αξίας 100 ευρώ να προμηθευτούν οπτικά από συμβεβλημένα καταστήματα. 

Ωστόσο οι οπτικοί δε συνάπτουν συμβάσεις με τον Οργανισμό φοβούμενοι ότι θα πληρώνονται με καθυστέρηση και θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων (claw back).  

Ο ΕΟΠΥΥ θα καλέσει πάντως εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση ώστε να βρεθεί μία λύση, ενώ προειδοποιεί τον κλάδο ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Αντίστοιχα οι οπτικοί έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η διαδικασία είναι παράνομη, δεδομένου ότι τα καταστήματά τους είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα γυαλιά οράσεως αγοράζονται από δικούς τους πόρους. 

ΕΟΠΥΥ