Ελλάδα|28.11.2018 14:54

Ληστείες στο ΑΧΕΠΑ - Τρέμουν να κυκλοφορήσουν οι εργαζόμενοι (vid)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης. Μόλις πέσει το σκοτάδι, εγκληματικά στοιχεία περιφέρονται στους χώρους του νοσοκομείου, τρομοκρατούν ασθενείς, συνοδούς τους και εργαζόμενους και τους κλέβουν κινητά τηλέφωνα από τα χέρια, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα από τα κομοδίνα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας και σημειώνουν στο ethnos.gr ότι από το απόγευμα και μετά φοβούνται να μετακινηθούν από τη μία κλινική στην άλλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και απόπειρες βιασμού έχουν σημειωθεί δίπλα στα κάγκελα του νοσοκομείου.

Απανωτά περιστατικά

Πλέον η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού απόπειρες κλοπής σημειώνονται ακόμα και το μεσημέρι, όταν το νοσοκομείο είναι γεμάτο από κόσμο. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, πριν από λίγη ώρα άγνωστος επιτέθηκε σε γιατρό σε τούνελ του νοσοκομείου, επιχειρώντας να τη ληστέψει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων εργαζομένων, ασθενών και συνοδών τους.

Επίσης, γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι έκλεψαν από το Γραφείο Προμηθειών του νοσοκομείου όλον τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στο σημείο δεν υπήρχαν κάμερες, για να καταγράψουν το περιστατικό, ενώ τους δράστες αντιλήφθηκε μία καθαρίστρια. Ειδοποίησε την προϊσταμένη νοσηλεύτρια της βάρδιας και αυτή με τη σειρά της την αστυνομία, αλλά οι άγνωστοι είχαν γίνει καπνός.

Λίγη ώρα αργότερα άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν από παθολογική κλινική προσωπικά αντικείμενα ασθενών. Τους αντιλήφθηκαν, ωστόσο, συνοδοί και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή. «Δεν μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση που βιώνουμε εδώ καθημερινά. Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να γυρίσει το νοσοκομείο και να δουλέψει με ασφάλεια. Μόλις πέσει ο ήλιος οι νοσηλευτές φοβούνται να πάνε από τη μία κλινική στην άλλη. Άτομα κοιμούνται στους διαδρόμους και γυρνούν στο νοσοκομείο, για να... βγάλουν χρήματα. Μπορεί να μιλάς στο κινητό σου τηλέφωνο και να σου το πάρουν από τα χέρια», τονίζει ο κ. Κοροξενός.

ΑΧΕΠΑ