Επιθεώρηση Εργασίας: Παραβάσεις σε 32 επιχειρήσεις την Black Friday
NewsroomΈλεγχοι σε 142 εμπορικά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα διενεργήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την Black Friday, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Σε 32 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας, μη δηλωθείσα υπερεργασία και υπερωριακή απασχόληση, καθώς και αδήλωτη εργασία.
Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, ενόψει της εορταστικής περιόδου, θα συνεχίσει την ελεγκτική του δράση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αξιοποιώντας τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας για τη στόχευση των ελέγχων σε πιθανώς παραβατικές επιχειρήσεις.
Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.
- Μπορούν οι ΗΠΑ να κατασχέσουν το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν; Η επικίνδυνη επιχείρηση
- Από την αρχή η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο στα Τέμπη - Δεκτή η αίτηση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου
- Επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίο πολυβόλο στην Πομπηία - Τα εντυπωσιακά ευρήματα
- Οργή στην Ινδία: Φωτογράφος έβαψε ελέφαντα ροζ για... κάδρο - Πέθανε λίγο μετά το ζώο