Ελλάδα|11.11.2019 21:02

Ζέρβας: Γαλλικός αέρας στα φετινά Χριστούγεννα της Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Με πηγή έμπνευσης τη μεγάλη γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λυών της Γαλλίας -τη γνωστή Fete des Lumieres- σχεδιάζει τα φετινά Χριστούγεννα η διοίκηση του Κωνσταντινου Ζέρβα 

Η μεγαλύτερη διαφορά στους φετινούς εορτασμούς είναι ότι «μεταφέρεται το κέντρο των εκδηλώσεων στον άξονα της Αριστοτέλους πάνω από την Εγνατία στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου θα φιλοξενηθεί και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό», είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση», η οποία αποσκοπεί στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση περιοχών που είχαν υποβαθμιστεί από το παρεμπόριο, την παραβατικότητα, και τα «λουκέτα».

«Φέτος προχωράμε σε μία νέα αντίληψη και θέλουμε να δείξουμε ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. Στόχος μας να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων και να μη είναι μόνο ένας φθινοπωρινός προορισμός αλλά και χριστουγεννιάτικος», ανέφερε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας ούτε Λυών, ούτε Βιέννη, ούτε Στρασβούργο, θέλουμε να την κάνουμε αντάξια αυτών στο πλαίσιο των εορτών».

Η ομάδα του δήμου που ανέλαβε να σχεδιάσει τις γιορτές των φετινών Χριστουγέννων εμπνεύστηκε από παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων «Πιστεύουμε σε μια συμμαχία της πόλης που θα περιλαμβάνει όλους τους φορείς της, ενισχύοντας το branding της» είπε ο κ. Ζέρβας. Όλος ο στολισμός αγοράστηκε μέσω χορηγιών και περιέρχεται στην κυριότητα του Δήμου. 

Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα χωρίζεται σε 3 τμήματα:

  1. Στην παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά ευρωπαϊκών προδιαγραφών με 39 ξύλινα σπιτάκια εμπορικού σκοπού που θα τοποθετηθούν πίσω από το Άγαλμα του Βενιζέλου.
  2. Στο χωριό του Αγίου Βασίλη με 6 ειδικά διαμορφωμένα, σε διάφορα μεγέθη, σπιτάκια για χριστουγεννιάτικες παιδικές δράσεις. Οι παιδικές δράσεις θα γίνονται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων και θα είναι δωρεάν. Το Χωριό θα είναι ακριβώς πάνω από την Χριστουγεννιάτικη Αγορά, μεταξύ των οδών Χαλκέων και Μητρ. Γενναδίου.
  3. Στο τμήμα της διασκέδασης όπου θα γίνονται τακτικές συναυλίες ενώ θα υπάρχει παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκι και για τους έφηβους επισκέπτες ένα ειδικά διαμορφωμένο VR Room. Το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώνεται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Όλος ο στολισμός αγοράστηκε μέσω χορηγιών και περιέρχεται στην κυριότητα του

Ενστάσεις μεταξύ άλλων για τον σχεδιασμό του φετινού εορτασμού των Χριστουγέννων εξέφρασαν η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Ρία Καλφακάκου, η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλυ Χρυσίδου αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Θεσσαλονίκη Μπροστά» Γιώργος Ορφανός.

Κωνσταντίνος ΖέρβαςΧριστούγεννα