Ελλάδα|12.11.2019 15:13

Χημικά στην Ευελπίδων: Ένταση μόλις έφτασαν οι συλληφθέντες για την Επαναστατική Αυτοάμυνα

Newsroom

Χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έπεσαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όταν αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», στη θέα του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, του Ευάγγελου Σταθόπουλου, ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Αμέσως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων. 

Πιο συγκεκριμένα, ένταση σημειώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και περίμεναν την ολοκλήρωση της απολογίας των δύο φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν τους δύο κατηγορούμενους, σημειώθηκαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι κατηγορούμενοι Ευάγγελος Σταθόπουλος και Διονύσιος Μπάκας, όπως και δύο ακόμη θεωρούμενα μέλη της οργάνωσης που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ., είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, τα οποία αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν.

Οργάνωση Επαναστατική ΑυτοάμυναΕυελπίδωνχημικά