Ελλάδα|28.11.2018 17:20

Ποιος είναι ο «Ριχάρδος» που κατηγορείται ως εγκέφαλος της σπείρας (vid)

Newsroom

Ο περίφημος «Ριχάρδος» ή πιο σωστά Ριχάρδος Μυλωνάς, πατέρας 4 παιδιών, έγινε πασίγνωστος μέσα από τα τηλεοπτικά σποτ με το σλόγκαν «αγορά σε τιμή κοσμήματος, όχι απλού χρυσού». Ο 51χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν έπειτα από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ηταν 14 Ιουλίου του 2014, όταν πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών στο κατάστημα της Αθήνας, αλλά και του Πειραιά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοι, καθώς στον Πειραιά βρέθηκε ένας μόνο εργαζόμενος. Παράλληλα κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στα δύο καταστήματα. Στο κατάστημα της Αθήνας βρέθηκε μικρός αριθμός από την αγορασθέντα τιμαλφή, αλλά όχι όσα αφορούν αγορά ενός μήνα όπως προβλέπεται, ώστε να είναι δυνατός ο προορισμός και ο έλεγχός τους.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στη βίλα του ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι αξιόλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έφοδο των αστυνομικών ο ιδιοκτήτης, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ελπίς λόγω αδιαθεσίας και εμφανίστηκε στην Ασφάλεια την επομένη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στα δύο χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης αγοράσθηκαν και ενεχυριάστηκαν περισσότερα από 100 κιλά χρυσού, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.

Την τωρινή υπόθεση ερευνούσε εδώ και τέσσερις μήνες το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου και μόλις συγκέντρωσαν τα στοιχεία που έπρεπε και έδωσε το «πράσινο φως» και η δικαστική αρχή, μπήκαν στην τελική φάση για τις συλλήψεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, ενώ χρειάστηκε να ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου. Την υπόθεση χειρίστηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί που πριν δυο χρονιά είχαν εξαρθρώσει την μεγάλη σπείρα των Ρομά με το χρυσό.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις έγιναν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη ενώ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 κατ’ οίκον έρευνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρις στιγμής γνωστά, ο γνωστός ενεχυροδανειστής φαίνεται να είχε τον ρολό του κλεπταποδόχου ενώ υπάρχουν και αλλά ενεχυροδανειστήρια που ελέγχονται, καθώς προκύπτει να έχουν σχέση με την υπόθεση. Στην ουσία της υπόθεσης, οι Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει το πώς δρούσαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, με συνδετικό κρίκο μεταξύ τους, ώστε να λιώνουν κοσμήματα -είτε από ληστείες είτε από κλοπές είτε από ενέχυρα- και να τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού. 

Ο Ριχάρδος συνελήφθη στη βίλα του στη Σαρωνίδα.

Ριχάρδοςαστυνομία