Ελλάδα|14.11.2019 21:58

Xenia 2019: Τί θα δουν επισκέπτες και ξενοδόχοι από τις 23 μέχρι 25 Νοεμβρίου

Newsroom

Πεντακόσιοι πενήντα εκθέτες, 50.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, ειδικές εκδηλώσεις αλλά και παρουσίαση όλων των σύγχρονων τάσεων στον ξενοδοχειακό τομέα αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 45.000 επισκεπτών στην φετινή έκθεση Xenia 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Στόχος είναι η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας για όλες τις σύγχρονες τάσεις σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία και ο εισερχόμενος τουρισμός προς τη χώρα μας παρουσιάζει σημαντικότατη αύξηση.

Αναφερόμενος στο 3ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, το οποίο διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στις 23 Νοεμβρίου ο πρόεδρός του Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Βασιλικός επεσήμανε πως «πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα μας αφήνει πίσω της την κρίση και ετοιμάζεται για μια νέα εποχή ανάπτυξης. Το Ξ.Ε.Ε. στέκεται έμπρακτα δίπλα στον Έλληνα ξενοδόχο προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς το προϊόν του, καθώς οι παγκόσμιες εξελίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας απαιτούν εγρήγορση, πληροφόρηση, καινοτομία, διαρκή προσαρμογή».

Στο πλαίσιο της Xenia 2019 θα παρουσιαστεί η εικόνα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στον ξενοδοχειακό τομέα μέσω του τμήματος Hotel Megatrends, στο οποίο θα εκτεθούν σε 355 τ.μ. και σε πραγματικές κατασκευές και όχι μακέτες δωμάτια, χώροι υποδοχής, εστιατόριο, κλπ.

Με κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση», το project θα παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις της φιλοξενίας δίνοντας ιδέες, προτάσεις και λύσεις για το ξενοδοχείο του αύριο.

Πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες και designers θα παρουσιάσουν ισάριθμα καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας και συγκεκριμένα:

01– RECEPTION/ LOUNGE by MINTSOULI DESIGN STUDIO

02– BOUTIQUE ROOM by SOTIRIS LAZOU DESIGN STUDIO

03– STUDIO ROOM by Α & Μ ARCHITECTS

04– RESTAURANT IN NATURE by GIAN PAOLO VENIER

05– SMARTECH SPACE by L+DG LIGHTING ARCHITECTS.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της FΟRUM, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης XENIA και Χρυσός χορηγός του 3nd International Hospitality Forum, Θανάσης Γιαλούρης αναφερόμενος στόχους της φετινής διοργάνωσης εκτίμησε πως η Xenia αναμένεται να καταρρίψει ακόμα μια φορά τα

επισκεπτικά της ρεκόρ και να καταστεί το κέντρο των σοβαρών επενδυτικών αποφάσεων που έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός».

XENIA 2019METROPOLITAN EXPO