Ελλάδα|15.11.2019 21:15

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς οι αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν επιθέσεις κατά αστυνομικών

Newsroom

Έτοιμη για μετωπική σύγκρουση είναι η αστυνομία και οι αντιεξουσιαστές με φόντο τον εορτασμό για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το Star, το σχέδιο των αντιεξουσιαστών να προκληθεί ένταση μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου είναι εμφανές από το πρώτο λεπτό του εορτασμού. Οι  μετανάστες που μπήκαν κρυφά στο κτίριο Γκίνη παραμένουν εκεί .Γυναικόπαιδα μέσα και άνδρες απ' έξω.

Τρεις κουκουλοφόροι με κοντάρια στα χεριά φρουρούν την είσοδο του κτιρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει. Η αστυνομία δεν αποκλείει, εκεί να φυλάσσονται καδρόνια, μπουκάλια και αλλά πολεμοφόδια. 

Στους τοίχους του κτιρίου έγραψαν συνθήματα αλληλεγγύης για τους μετανάστες με μπογιές ενώ ζωγράφισαν γκράφιτι με μολότοφ για να δείξουν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να αμαυρώσουν την επέτειο. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε εικόνες από τον υπαίθριο χώρο πίσω από το κτίριο Γκίνη υπάρχουν αλυσίδες και πεταμένοι αναπτήρες που μαρτυρούν την προετοιμασία των κουκουλοφόρων.

Οι πόρτες είναι σπασμένες από παλιότερες επιδρομές. Οι υπάλληλοι για να τους εμποδίζουν να μπαίνουν στα κτίρια, έχουν βάλει πίσω από αρκετές  πόρτες σιδερένια προστατευτικά.

Σύμφωνα με κάτοικο της πλατείας Εξαρχείων το απόγευμα της Παρασκευής άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα της πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα. «Πήγαν και άφησαν το κλειδί στην πόρτα για να μπουν οι άλλοι μέσα. Θα μας ταράξουν στις βόμβες, όπως έκαναν την προηγούμενη φορά» αναφέρει χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής.

Συνεργεία του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών το πρωί αφαίρεσαν τις ηλεκτρονικές πινακίδες από τις στάσεις στην οδό Πατησίων για να μην μπουν στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων.

εξέγερση Πολυτεχνείουαστυνομίακουκουλοφόροιαντιεξουσιαστές