Ελλάδα|28.11.2018 22:59

Νέα περίπτωση «Κωσταλέξι» στον Βόλο με παιδί τεσσάρων ετών

Newsroom

Κατεπείγουσα έρευνα έχει παραγγελθεί για την περίπτωση ενός παιδιού, μόλις τεσσάρων ετών, στη Μαγνησία. Το τετράχρονο, που ούτε καν μιλά, φέρεται να ζει σε ένα ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» έχει φτάσει στις εισαγγελικές Αρχές έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Αμέσως, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την προστασία του. 

«Η σανίδα σωτηρίας»

Άνθρωπος που γνωρίζει την τραγωδία που εξελίσσεται επί χρόνια στο σπίτι-ερείπιο, φαίνεται να έλυσε τη σιωπή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και να αποτέλεσε τη «σανίδα σωτηρίας» για το παιδί, που φέρεται να ζει παραμελημένο σε ένα εντελώς ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Η καταγγελία του ανθρώπου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν διατάξει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων και να κινηθούν οι διαδικασίες εξασφάλισης ενός υγιούς περιβάλλοντος για να μεγαλώσει το παιδί.

Οι πληροφορίες του «Ταχυδρόμου» κάνουν λόγο για ένα παιδί που μολονότι έχει φθάσει στην ηλικία των τεσσάρων ετών και παρόλο που πηγαίνει σε παιδικό σταθμό, ακόμη δεν μιλά. Η συμπεριφορά του είναι επιθετική και βίαιη, ενώ η μόνη φροντίδα που δέχεται είναι από προσωπικό του παιδικού σταθμού που φροντίζει να του κάνει ένα μπάνιο και μέσω του παιδιάτρου που συνεργάζεται με τον σταθμό φαίνεται να έχει κάνει τα απαιτούμενα εμβόλια.

Το τεσσάρων ετών παιδί ζει παραμελημένο από τους δύο γονείς του, τον παππού του και τον νεαρής ηλικίας θείο του σε ένα σπίτι-ερείπιο. Πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας τόσο από την πλευρά της μητέρας όσο και από την πλευρά του πατέρα, που φέρονται να πάσχουν από κάποιας μορφής ψυχικό νόσημα και που είναι και οι δύο άνεργοι χωρίς πόρους για να ζήσουν.

Βοήθεια από την Εκκλησία 

Η Εκκλησία φαίνεται να εξασφαλίζει επί σειρά ετών ένα πιάτο φαγητό στην οικογένεια που ζει σε τραγικές συνθήκες. Το σπίτι που καλείται να στεγάσει τα πέντε μέλη ανάμεσα στα οποία και το τετράχρονο είναι σχεδόν γκρεμισμένο. 

Τμήματα της οροφής του έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν φαγωθεί με αποτέλεσμα να περνά μέσα από αυτά κρύο, νερό από την βροχή ακόμη και χώμα όταν φυσά. Μοναδικός χώρος στον οποίο μπορεί να καθίσει η οικογένεια μαζί με το τετράχρονο είναι ένα δωματιάκι με ένα μονό κρεβάτι και μία παλιά πολυθρόνα. Αυτή η πολυθρόνα φαίνεται να είναι το παιδικό… κρεβατάκι για το παιδί που το «μοιράζεται» με γάτες που τρυπώνουν στο σπίτι - ερείπιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε μπάνιο, ούτε καν τουαλέτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οικογένειας που ζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Γι' αυτό και οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα.

Βόλοςεισαγγελία