Θεσσαλονίκη: Το καράβι του Μπουτάρη βγήκε στη… στεριά
NewsroomΑγκυροβολημένο στο… Ντεπώ είναι εδώ και δυόμιση μήνες το καράβι έπειτα από απόφαση του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να απομακρυνθεί από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου όπου βρίσκονταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το καράβι δημιουργήθηκε από τον καθηγητή του ΑΠΘ και σκιτσογράφο Απόστολο Βέτα στο πλαίσιο του εορταστικού στολισμού της πόλης τα Χριστούγεννα του 2016 επί δημαρχίας Μπουτάρη. Συμβολίζει σύμφωνα με τους δημιουργούς του το προσφυγικό δράμα των ημερών και το σημείο όπου αυτό συναντά την ελληνική παράδοση του καραβιού. Τοποθετήθηκε αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο μετά από αντιδράσεις πολιτών οι οποίοι ήθελαν το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, έναν χρόνο αργότερα αυτό μετακόμισε έξω από το δημαρχείο για να ξαναμετακομίσει το 2019 με εντολή Ζέρβα στο Ντεπώ.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ανδρέας Κουράκης καλεί τον δήμο «χωρίς μεμψιμοιρίες, να το τοποθετήσει σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, να στολιστεί όπως του πρέπει και να συμβάλλει στον στολισμό και τη λαμπρότητα της Θεσσαλονίκης τις γιορτινές αυτές μέρες».
Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμος Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στη μεταφορά και στολισμό του καραβιού στην περιοχή της Τούμπας το επόμενο διάστημα.
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αμετανόητος ο δολοφόνος της Βασιλικής - Η προκλητική απολογία και η ομολογία για τον κοριό
- Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά και επίσημα την πόρτα του Τσίπρα: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Φάμελλου
- Εξαφάνιση επιστημόνων στις ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει η κόρη της 53χρονης που βρέθηκε νεκρή σε δάσος
- Ο παράξενος ιπτάμενος θηρευτής που κυνηγούσε πουλιά - Στο φως απολίθωμα 120 εκατ. ετών