Ελλάδα|19.11.2019 19:10

Θεσσαλονίκη: Το καράβι του Μπουτάρη βγήκε στη… στεριά

Newsroom

Αγκυροβολημένο στο… Ντεπώ είναι εδώ και δυόμιση μήνες το καράβι έπειτα από απόφαση του ίδιου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να απομακρυνθεί από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου όπου βρίσκονταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Το καράβι δημιουργήθηκε από τον καθηγητή του ΑΠΘ και σκιτσογράφο Απόστολο Βέτα στο πλαίσιο του εορταστικού στολισμού της πόλης τα Χριστούγεννα του 2016 επί δημαρχίας Μπουτάρη. Συμβολίζει σύμφωνα με τους δημιουργούς του το προσφυγικό δράμα των ημερών και το σημείο όπου αυτό συναντά την ελληνική παράδοση του καραβιού. Τοποθετήθηκε αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο μετά από αντιδράσεις πολιτών οι οποίοι ήθελαν το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, έναν χρόνο αργότερα αυτό μετακόμισε έξω από το δημαρχείο για να ξαναμετακομίσει το 2019  με εντολή Ζέρβα στο Ντεπώ.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ανδρέας Κουράκης καλεί τον δήμο «χωρίς μεμψιμοιρίες, να το τοποθετήσει σε περίοπτο χώρο κοντά στη θάλασσα, να στολιστεί όπως του πρέπει και να συμβάλλει στον στολισμό και τη λαμπρότητα της Θεσσαλονίκης τις γιορτινές αυτές μέρες».
Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμος Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στη μεταφορά και στολισμό του καραβιού στην περιοχή της Τούμπας το επόμενο διάστημα. 

 

καράβιΚωνσταντίνος ΖέρβαςΓιάννης Μπουτάρης