Ελλάδα|29.11.2018 11:27

Ηθοποιός σε άλλον ταξιτζή της πλατφόρμας: «Έλα πάνω να πληρωθείς»

Σοφία Σπίγγου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 11 Μαρτίου του 2017 έγινε αίτηµα για διαδροµή από κατοικία στην Αθήνα, δίχως να δηλωθεί ο προορισµός. Ο οδηγός έφτασε στο σηµείο στις 6.18 το πρωί, ενώ φαίνεται πως ανέµεινε στο σηµείο για περισσότερα από 20 λεπτά µε το ταξίµετρο να γράφει. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που φέρεται να προσκόµισε στην ανακρίτρια ο διευθυντής της πλατφόρµας:

«Σε επικοινωνία της εταιρείας µε τον οδηγό, εκείνος ανέφερε πως έπειτα από την αρχική επικοινωνία µε τον πελάτη για την αναµονή και την έναρξη του ταξιµέτρου, ενώ το ρολόι έγραφε 9 ευρώ, ο οδηγός καλούσε τον επιβάτη και ο επιβάτης τού το έκλεινε. Στη συνέχεια, ο επιβάτης φέρεται να τον πήρε τηλέφωνο και να του είπε “αν θέλεις να πληρωθείς, έλα σπίτι µου, χτύπα το κουδούνι και ανέβα στον πέµπτο, γιατί από την κάρτα δεν θα τα πάρεις”.

Επίσης, επισήµανε ο οδηγός ότι στην ώρα της αναµονής είχε πάρει κι άλλες φορές τηλέφωνο ο επιβάτης και του έλεγε “κατεβαίνω” και του αναβόσβηνε τα φώτα». Μάλιστα, ο ηθοποιός επικοινώνησε µε την πλατφόρµα µέσω του live chat και φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον οδηγό να ξεκινήσει το ταξίµετρο τη χρέωση. Ο 29χρονος ηθοποιός φέρεται να άνοιξε τον λογαριασµό από το συγκεκριµένο κινητό στις 17 Σεπτεµβρίου του 2018 και έκτοτε είχε κάνει 11 διαδροµές, µέχρι τη στιγµή που απενεργοποιήθηκε από την Beat κατόπιν ενηµέρωσης του συµβάντος από τον οδηγό στις 15 Νοεµβρίου.

βιασμός ταξιτζήοδηγός ταξίΓιώργος Καρκάς