Ελλάδα|21.11.2019 01:14

Κυψέλη: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενόπλων

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης για να εντοπίσει δύο ένοπλους που προχώρησαν σε ισάριθμες ληστείες σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και καφετέρια της Κυψέλης, γύρω στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ληστές -έπειτα από καταδίωξη, από άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.- φαινόταν ότι είχαν ταμπουρωθεί σε υπό κατάληψη σχολείο στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στο 60ό Λύκειο Αθηνών, στην οδό Κυψέλης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο στην πορεία φάνηκε ότι δεν ισχύει, αφού οι Αρχές έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν πως οι δράστες δεν βρίσκονταν εκεί. Συγκεκριμένα, από τις έρευνες αποδείχθηκε ότι εντός του κτιρίου είχαν πηδήξει δύο μαθητές και όχι οι κακοποιοί.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης, δύο άτομα με μαύρα ρούχα και κράνη που οπλοφορούσαν, εισέβαλαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Κυψέλη, το λήστεψαν και στη συνέχεια μερικά μέτρα πιο κάτω μπήκαν σε καφετέρια και άδειασαν το ταμείο.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αφού ειδοποιήιθηκαν από τα θύματα και από περίοικους, κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε προαύλιο σχολείου που τελεί υπό κατάληψη. Όμως, όπως προαναφέρθηκε, οι δράστες δεν ήταν εκεί.

Στο σημείο αναμένονταν και άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ για να συνδράμουν στη σύλληψη των κακοποιών.

Κυψέληένοπλοιληστείασχολείο