Ελλάδα|21.11.2019 20:47

Στήριξη Θεοδωρικάκου στο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου για το μεταναστευτικό

Άρης Χατζηγεωργίου

Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών είχε την Πέμπτη (21/11) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των σφοδρών αντιδράσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Χθες, ο Δήμαρχος Γ.Σταντζος αλλά και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο απείλησαν να παραιτηθούν διαμηνύοντας ότι δεν γίνεται δεκτή η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου για 5.000 άτομα.

«Δήμαρχε, τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Θα σε στηρίξουμε και θα στηρίξουμε και τη Σάμο με όλες τις δυνάμεις μας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τ. Θεοδωρικάκος στον Γ. Στάντζο. Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η νέα δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενεί μέχρι 5.000 ανθρώπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο της παραίτησης, με πιο πιθανό σενάριο να μην την υποβάλει.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 20 Νοεμβρίου διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης 6.932 άτομα δηλαδή υπερδεκαπλάσια από εκείνα για τα οποία είναι κατασκευασμένο καθώς η δυναμικότητά του είναι για 648. Η μικρή χωρητικότητα της συγκεκριμένης δομής είναι διαπιστωμένη εδώ και χρόνια αλλά οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσουν τις υποδομές έπεσαν στο κενό λόγω των αντιδράσεων.

ΣάμοςμεταναστευτικόΤάκης Θεοδωρικάκος