Ελλάδα|21.11.2019 22:40

Αττική και Βοιωτία: Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί και σημαντικά ύψη βροχής

Newsroom

Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης. Αυτή την αναφορά έδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Στην Παλλήνη, έως τις 19:00 της ίδιας ημέρας, έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, στην Αγία Παρασκευή και στην Παλλήνη, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά. Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις την Πέμπτη υπήρξαν στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 92 χιλιοστά. Αντίστοιχα, στην Αττική, παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα σε Μαρούσι και Κηφισιά, ενώ αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα – σε Ντράφι, Νέα Φιλαδέλφεια και Βάρη. Βέβαια, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν και άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.

Επίσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά -από τη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισιάς έως τη συμβολή με την οδό Αγίου Τρύφωνος- λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης.

T

Η νεροποντή έπληξε και το κέντρο της Αθήνας, το Καλλιμάρμαρο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα. Προσοχή χρειάστηκε στους δρόμους του Καματερού, όπου η βροχή ήταν έντονη, ενώ κυκλοφοριακό κoμφούζιο παρατηρήθηκε και στην άνοδο της Κηφισίας.

Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε και στην Αττική Οδό, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες καταγράφηκαν και στα δύο ρεύματα του Κηφισού. Η δυνατή βροχή, σε όλους τους οδικούς άξονες, δυσκόλεψε την κυκλοφορία των οχημάτων, με τους οδηγούς να μένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους. Το χειρότερο είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Παρασκευή τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν και ίσως αφήσουν πίσως τους νέα προβλήματα.

βροχήκαταιγίδεςκεραυνοί