Επίθεση με βαριοπούλες στον φύλακα της Πνύκας - Η ανακοίνωση του υπουργείου
NewsroomΔύο άγνωστοι άνδρες το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας βαριοπούλες απείλησαν το αρχαιοφύλακα της Πνύκας. Ο αρχαιοφύλακας κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί, ενώ στη συνέχεια οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και εξαφανίστηκαν.
«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Συγκεκριμένα, δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα» προσθέτει η ανακοίνωση.
«Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου» καταλήγει η ανακοίνωση.
- Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 15 νεκρούς σε ελληνικά ύδατα - Τι λένε δήμαρχος και Λιμενικό για τις συνθήκες
- «Μετωπική» Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Χίο: Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό
- Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN που ρώτησε για Έπσταϊν: «Είσαι η χειρότερη»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»