Ελλάδα|24.11.2019 21:22

Η Εύξεινος Λέσχη τίμησε το «Κόκκινο Ποτάμι» και το Open TV (vid)

Newsroom

Την υπερπαραγωγή του Open TV «Κόκκινο Ποτάμι» που έχει κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό, βράβευσε το Σάββατο η «Εύξεινος Λέσχη» στη Θεσσαλονίκη σε μία κατάμεστη αίθουσα. Τιμητικές πλακέτες έδωσαν στον συγγραφέα του βιβλίου Χάρη Τσιρκινίδη, στον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV. Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης.

«Η συγκινητική υποδοχή που επιφυλάχθηκε στη δουλειά μας, μας φέρνει μπροστά σε μία τεράστια ευθύνη για να συνεχίσουμε έτσι» τόνισε ο Μανούσος Μανουσάκης. Συγκινημένος βραβεύθηκε ο Χάρης Τσιρκινίδης, το βιβλίο του οποίου βασίστηκε η σειρά που έχει κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών. «Σιγά σιγά και διεγείροντας τη συμπάθεια της κοινής γνώμης παγκοσμίως, κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε» είπε.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο Open TV που πίστεψε και επένδυσε στη σειρά που κάθε Κυριακή αφηγείται την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού. Στο μήνυμά του ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι «το Κόκκινο Ποτάμι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν όλοι για τα τραγικά γεγονότα στη Μικρά Ασία, για να μοιραστούμε τον πόνο του Ποντιακού ελληνισμού αλλά και για να αποτραπούν πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  στο μέλλον». «Σήμερα το Κόκκινο Ποτάμι παρακολουθούν και περιμένουν να το δουν όχι μόνο στην Ελλάδα. Η ιστορία του "Μίλτου"  και της "Ιφιγένειας" αγγίζει τις καρδιές των τηλεθεατών από τη Ρωσία, την Αμερική, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Γεωργία και τον Καναδά και χωρίς υπερβολές όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ακριτίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης της Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά στην ιδιαίτερη συμβολή του ιδιοκτήτη του Open TV Ιβάν Σαββίδη που όπως είπε «είναι και επίτιμο μέλος της Λέσχης μας και τον ευχαριστούμε θερμά».

Τέλος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι «οι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορία» ενώ ευχαρίστησε το Open TV για την προβολή της σειράς. 

Open TVΚόκκινο ποτάμι