Ελλάδα|25.11.2019 01:45

Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στο Αντίρριο - Βούλιαξε ιστιοφόρο

Newsroom

Τραγωδία στο Αντίρριο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ. Ενα μικρό ιστιοπλοϊκό αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του κι ένας ακόμη να αγνοείται, καθώς έπεσε στη θάλασσα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το σκάφος βυθίστηκε στην ανατολική προβλήτα της περιοχής. Στο ίδιο σημείο εγκλωβίστηκε και ο άνδρας που έχασε τη ζωή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν ξένοι τουρίστες. Μάλιστα οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς, ωστόσο προς ώρας επιβεβαιώνεται μόνο ο θάνατος του ενός.

Την ίδια ώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι το ένα από τα άτομα πρόλαβε και ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ κατέφτασαν δύτες από την Πάτρα, προκειμένου να συνδράμουν στον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου.

Όπως μετέδωσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η ιστοσελίδα gnomip.gr θα εξεταστεί η συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Θέλω βοήθεια»

Επιπλέον η ίδια ιστοσελίδα έκανε λόγο για πληροφορίες που έλεγαν ότι πριν την ανατροπή του σκάφους, υπήρξε κλήση μέσω ασυρμάτου στο Ολύμπια Ράδιο κάποιου που μιλούσε ελληνικά. Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο έκανε λόγο για προσπάθειες άλλου ατόμου που ήταν στη θάλασσα προσπαθώντας να δέσει το σκάφος. Η κλήση τελείωσε με τη φράση «θέλω βοήθεια!».

Σύμφωνα με το meteο το μέτωπο των πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων «Γηρυόνης» προσέγγισε πλέον τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

T
κακοκαιρίανεκροίΑντίρριοκαιρός