Ελλάδα|25.11.2019 12:57

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Mε... κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ οι νέες εστίες

Newsroom

Δυο νέες πανεπιστημιουπούλεις, με όλες τις ανέσεις, προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ, έρχονται σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης κατοικιών προς ενοικίαση λόγω του Airbnb.

Νέο κεφάλαιο στην Ιστορία του, λοιπόν, ανοίγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κατασκευή εστιών στις Βούτες Ηρακλείου και τον Γάλλο Ρεθύμνου, με στόχο το πανεπιστήμιο να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, μαζί με τις εστίες θα δημιουργηθούν χώροι υποδοχής, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κοινόχρηστες κουζίνες, καθιστικά, χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, αποθήκες, πλυντήρια και στεγνωτήρια, θα δημιουργηθούν δηλαδή κανονικές πανεπιστημιουπόλεις.

Η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή θα αναδειχθεί μέσω ΣΔΙΤ και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρώσει τις υποδομές μέσα σε τρία χρόνια, ενώ θα παραδώσει τη διαχείρισή τους έπειτα από 27 χρόνια.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, σήμερα από το σύνολο των 21.000 φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων συνολικά, φιλοξενούνται σε πανεπιστημιακές δομές μόλις 150 φοιτητές στο Ηράκλειο και 350 στο Ρέθυμνο, ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2020 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα χτίσει 1.000 νέες κατοικίες στο Ηράκλειο και 2.000 νέες κατοικίες στο Ρέθυμνο.

Πηγή: neakriti.gr

AirbnbΠανεπιστήμιο Κρήτηςφοιτητέςφοιτητικές εστίεςνέο Πανεπιστήμιο Κρήτης