Υπόθεση Siemens: Από 7 έως 15 χρόνια για τους ενόχους πρότεινε η εισαγγελέας
Σοφία ΦασουλάκηΠοινές που ξεκινούν από 7 χρόνια και φθάνουν μέχρι τα 15 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκέπαρνια για τους 22 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη ( σ.σ: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) σε 5 στελέχη της γερμανικής εταιρείας.
Για την εισαγγελέα, η υπόθεση της Siemens ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χωρά μας. Στην πρότασή της για την αναγνώριση των ελαφρυντικών σε κάθε κατηγορούμενο, η κυρία Σκέπαρνια αναφέρθηκε και στον ρόλο τους ξεχωριστά, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι έφυγαν από την Ελλάδα και ότι είχαν ιθύνοντα ρολό, ενώ για τους Γερμανούς ότι βοήθησαν με τις καταθέσεις τους στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Σε αυτούς που ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών πρότεινε ποινή 7 ετών κάθειρξης.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, «μηνύματα» Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια