Ελλάδα|27.11.2019 14:03

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση αισθητή στην Αττική

Newsroom

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στα ανοιχτά των Κυθήρων και ήταν εντάσεως 6 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, αλλά και στην Κρήτη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δυτικά των Χανίων. Το Μεσογειακό Κέντρο δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ, ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην πρώτη ανάλυση έδωσε επίσης 6 Ρίχτερ και ακολούθως 5,7 Ρίχτερ.

Μιλώντας στο Open TV, ο Βασίλης Παπαζάχος ήταν καθησυχαστικός και τόνισε ότι «δεν πάθαμε και τίποτα σπουδαίο. Είναι περίπου στα 80 χιλιόμετρα βάθος και έχει ένα μέγεθος της τάξης 6,2 Ρίχτερ. Είναι μια ειδική κατηγορία σεισμών δεν έχει καμία σχέση με ρήγμα, έχει ξαναδώσει τέτοιους σεισμούς το σημείο κάτω από το Αιγαίο, αλλά δίνει ζημιές».

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας με δήλωσή του στο Open TV έδωσε το μέγεθος του σεισμού από 5,8 Ρίχτερ έως 6 Ρίχτερ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται πανικός κι ανησυχία. «Ο σεισμός είναι πάνω στο ελληνικό τόξο, έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη Νότια Ελλάδα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» είπε.

Με το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλβανία να είναι νωπό και πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν μια χαραμάδα ζωής μέσα στα ερείπια, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ανησυχία ήταν μεγάλη, ωστόσο δεν υπάρχουν ούτε θύματα ούτε σοβαρές ζημιές.

σεισμόςσεισμός τώρα