Ελλάδα|27.11.2019 16:14

Τσελέντης: «Ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας ο σεισμός στα Κύθηρα» (vid)

Newsroom

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης, λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Μιλώντας στο Open TV, ο Κώστας Παπαζάχος ήταν καθησυχαστικός και τόνισε ότι «δεν πάθαμε και τίποτα σπουδαίο. Είναι περίπου στα 80 χιλιόμετρα βάθος και έχει ένα μέγεθος της τάξης 6,2 Ρίχτερ. Είναι μια ειδική κατηγορία σεισμών, δεν έχει καμία σχέση με ρήγμα, έχει ξαναδώσει τέτοιους σεισμούς το σημείο κάτω από το Αιγαίο, αλλά δίνει ζημιές».

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας, με δήλωσή του στο Open TV, έδωσε το μέγεθος του σεισμού από 5,8 Ρίχτερ έως 6 Ρίχτερ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται πανικός κι ανησυχία. «Ο σεισμός είναι πάνω στο ελληνικό τόξο, έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη Νότια Ελλάδα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» είπε.

ΚύθηραΆκης Τσελέντηςσεισμός