Ελλάδα|29.11.2019 17:53

Σύμβουλος Χρυσοχοΐδη: Δέχτηκε επίθεση πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής για τη βία

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Στην «επιτροπή καθοδήγησης» (steering committee), συμβουλευτικού ποδοσφαιρικού οργάνου για ζητήματα ασφάλειας, αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων, συμμετείχε ο σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έγινε στόχος μαφιόζικης επίθεσης το βράδυ της Τετάρτης στο Χαλάνδρι.

Η επιτροπή είχε συσταθεί με τη συμμετοχή του υφυπουργείου Αθλητισμού και των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με τη συνδρομή της UEFA.

Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετείχαν στην επιτροπή ο σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δέχθηκε επίθεση στο Χαλάνδρι, και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Εντύπωση προκαλεί ότι η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Αναστασάκου έγινε μόλις λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη συνεδρίαση της «επιτροπής καθοδήγησης», η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 Δεκεμβρίου στο κτίριο του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στις εργασίες της «Steering Committee», πέραν του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα συμμετάσχουν οι εξής: Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Λούκας Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών-μελών FIFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA), Χαράλαμπος Τσιανάκας (νομικός σύμβουλος υπουργείου Δικαιοσύνης), Ιωάννης Αναστασάκος (σύμβουλος υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (αθλητικός εισαγγελέας), Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ), Αλέξης Δέδες (εκτελεστικός γραμματέας ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος SL1), Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2 και FL).

Ψάχνουν το κίνητρο

Κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι στιγμής το κίνητρο του ατόμου που ξυλοκόπησε τον Γιάννη Αναστασάκο, ωστόσο έμφαση δίνεται στη σύνδεση της επίθεσης με θέματα που «τρέχουν» στο μέτωπο της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν η ενέδρα σε βάρος του συμβούλου του Χρυσοχοΐδη σχετίζεται με την έναρξη των εργασιών της επιτροπής, η οποία στοχεύει στην εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού και την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Όσον αφορά στις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής έχει εντοπίσει στο σημείο της επίθεσης ένα γκλομπ, το οποίο είναι το αντικείμενο που χρησιμοποίησε ο εύσωμος άντρας που έστησε ενέδρα στον σύμβουλο του υπουργού.

Το γκλομπ έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθούν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα. Σε περίπτωση που βρεθεί DNA ή αποτυπώματα, θα ταυτοποιηθούν με εκείνα του δράστη εάν ο τελευταίος έχει σημανθεί στο παρελθόν από τις Αρχές για κάποιο άλλο αδίκημα. Πλέον οι έρευνες εστιάζονται στη συλλογή οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. 

επίθεσηυπουργείο Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοΐδης