Θάνατος 8χρονου από διφθερίτιδα: Η ανάδοχη οικογένεια είχε το βιβλιάριο υγείας
NewsroomΝέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 8χρονου αγοριού από διφθερίτιδα, καθώς, όπως αποκαλύπτει το Open TV, το ΠΙΚΠΑ Βούλας παρέδωσε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού στην ανάδοχη οικογένεια, που το παρέλαβε. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το παιδάκι βρισκόταν στη μονάδα μέχρι και τις 5/10/2014. Εκείνη την ημέρα το παρέλαβε η ανάδοχη μητέρα και καταγράφεται ότι της δόθηκε και το βιβλιάριο υγείας.
«Ξέρουμε πια ότι η ανάδοχη μητέρα έχει βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε αν έχει εμβολιαστεί» λέει ο Μιχάλης Γιαννακός της ΠΟΕΔΗΝ.
Παράλληλα, τονίζει ότι υπάρχει «κλίμα ανησυχίας και ρωτάνε συνέχεια στα νοσοκομεία και σε ιδιώτες παιδιάτρους, αν τα εμβόλια καλύπτουν τα παιδιά. Εδώ και 28 χρόνια έχει εξαλειφθεί η διφθερίτιδα από τη χώρα μας, το καλύπτει πλήρως το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο παιδί που νόσησε από διφθερίτιδα, είχε ατελή εμβολιασμό, όπως ήταν και οι αρχικές πληροφορίες, που δημοσιοποίησε ο διευθυντής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Γι αυτό δεν μίλησε κανείς ως τώρα. Έχουμε, λοιπόν, νέα στοιχεία. Ξέρουμε πλέον ότι το παιδί έφυγε τον Σεπτέμβρη του 2014 κι όχι το 2015 που λέγαμε από το ΠΙΚΠΑ. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν 3,5 ετών. Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές δόσεις του εμβολίου θα έπρεπε να έχουν γίνει από την ανάδοχη οικογένεια, μιας και γίνονται σε ηλικία 4 και 5 ετών».
- Οι δουλειές με φούντες του Κυρανάκη, το αριστερό μπουμπούκι και ο Γραμματέας χωρίς όργανο
- Τραμπ: Έχει επιτευχθεί μια πολύ καλή συμφωνία - Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα
- Κατακόρυφη αύξηση 40% στα αντικαρκινικά φάρμακα στα νοσοκομεία μέσα σε δύο χρόνια - Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Γράφουν και σβήνουν στη ΝΔ: Ποια μέτρα μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ και ποια μένουν εκτός