Ελλάδα|02.12.2019 10:53

Θάνατος 36χρονης ΑμεΑ από πνιγμό - Δριμύ κατηγορώ των εργαζομένων (vid)

Newsroom

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», Κώστας Μπάζος: «Έτρωγε αλεσμένο φαγητό η κοπέλα, διέλαθε την προσοχή των νοσηλευτριών που πήγαν να ταΐσουν τα υπόλοιπα παιδιά, πήρε ένα κομμάτι κρέας, το κατάπιε και πέθανε. Δεν υπάρχουν γιατροί το Σαββατοκύριακο. Είναι ελάχιστο το προσωπικό, δεν έχουμε καν γιατρούς, είναι με συμβάσεις» τόνισε στο Open TV.

Κατήγγειλε δε ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή υπουργός, κυρία Μιχαηλίδου, δεν απαντούν στις εκκλήσεις τους και δεν τους δέχονται για να κάνουν διάλογο.

«Είμαστε ξεχασμένοι από Θεό και άνθρωπο. Στις 31/12 φεύγει το επικουρικό προσωπικό, δεν υπάρχει παράταση. Θα κλείσουν όλα τα θεραπευτήρια. Δεν έχουμε προσωπικό» κατέληξε.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε: «Εδώ είναι 155 περιθαλπόμενοι και δεν υπάρχει γιατρός, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό. Εάν καθήλωναν τη γυναίκα αυτή (σ.σ.: καθηλωμένη στο κρεβάτι με ιμάντες), όταν τάιζαν τις άλλες, θα ζούσε τώρα. Ήταν δύο νοσηλεύτριες για 9 περιστατικά, που θέλουν ατομική προσοχή. Πήγαν σε άλλα δωμάτια να ταΐσουν άλλους ασθενείς και το κορίτσι πήγε σε άλλο δωμάτιο και πήρε ένα κομμάτι κρέας και πνίγηκε. Δεν υπάρχει γιατρός και ο ιδιώτης που έρχεται κάποιες φορές την εβδομάδα δεν μπορεί καν να κάνει συνταγογράφηση, καθώς ξεπερνάει το πλαφόν του ιδιωτικού του ιατρείου».

πνιγμόςθάνατοςθεραπευτήριο «Αγία Βαρβάρα»ΑμεΑ