Μόρια: Μια πόλη 18.000 προσφύγων δίπλα στη Μυτιλήνη
NewsroomΤο ρολόι δείχνει 09:00 και το ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο με την επιγραφή «Αγκαζέ» γεμίζει ασφυκτικά με πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. Προορισμός τους είναι το κέντρο της Μυτιλήνης. Μια μεγάλη ουρά, όπως μπορείτε να δείτε από το οδοιπορικό του OPEN TV και του Ζήση Μούσιου, με πρόσφυγες σχηματίζεται μπροστά από τα ΑΤΜ. Περιμένουν να πάρουν τα 80 ευρώ που δικαιούνται κάθε μήνα. Στη συνέχεια βγαίνουν στην αγορά της πόλης για να ξοδέψουν τα χρήματά τους.
Τουλάχιστον 18.000 πρόσφυγες και μετανάστες συμβιώνουν μαζί με τους υπόλοιπους 30.000 κατοίκους της Μυτιλήνης. Οι κάτοικοι του νησιού, όπως λένε, δέχθηκαν αυτούς τους ανθρώπους με αγάπη αλλά πλέον ζητούν να μπει ένα φρένο στην άφιξη των προσφύγων.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Ζήση Μούσιου για το OPEN TV
- «Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
- Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
- Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
- Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο