Ελλάδα|03.12.2019 22:32

Την απόλυτη φρίκη έζησαν δύο ανήλικα αδέλφια στα χέρια συγγενών τους (vid)

Newsroom

Στο δικαστήριο θα κριθεί τελικά η υπόθεση καταγγελλόμενης σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανηλίκων αδελφών από τον πατέρα, τον παππού και άλλους συγγενείς τους επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Η μητέρα των παιδιών είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, που έκλεισε όμως αυτή την υπόθεση με ένα απαλλακτικό βούλευμα. Ο αντι - εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως, επανέρχεται τώρα με αίτηση αναίρεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen TV, o πατέρας, ο παππούς, η γιαγιά και ο θείος κατηγορήθηκαν ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια ασελγούσαν μαζί και με ένα πέμπτο πρόσωπο, σε βάρος των δύο ανηλίκων παιδιών της οικογένειας, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, από την ηλικία των 2,5 ετών. Ωστόσο, με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τον περασμένο Μάιο η δίωξη έπαυσε, με τον αντι-εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκεί αναίρεση. 

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τα ίδια τα παιδιά, με τη μητέρα να μένει εμβρόντητη. «Υπήρξαν πολλές στιγμές που δεν πίστευα και εγώ στα αυτιά μου. Υπήρξαν στιγμές τέτοιες που, όταν τα σκεφτόμουν, μου φαινόταν αδύνατον να έχουν συμβεί. Και όταν βρισκόμουν απέναντι στα παιδιά μου και τα άκουγα για πολλοστή φορά να μου λένε όλα αυτά τα φρικτά και έβλεπα τα ίδια μου τα παιδιά να κλαίνε, να μου τα λένε, άλλες φορές να φοβούνται, άλλες φορές να νιώθουν πιο δυνατά και πιο προστατευμένα από το πλαίδιο που τα έχουμε όλοι τώρα πια προστατευμένα, εκεί μετά δεν χωρούσε καμία αμφιβολία», αναφέρει η μητέρα.

Τα παιδιά έδωσαν πολλές καταθέσεις στην ανακρίτρια, παρουσία ειδικού ψυχολόγου. Στην μητέρα μίλησε πρώτα το κορίτσι και μετά το αγόρι, αποκαλύπτοντας τον εφιάλτη από το 2012 μέχρι το 2017.

Η μαρτυρίες του κοριτσιού και του αδελφού της προκαλούν ανατριχίλα: «Στο σπίτι του παππού μας έπιαναν και οι φίλοι του παππού, ήταν δύο τρεις μεγάλοι με άσπρα μαλλιά. Αυτοί κάποιες φορές έβγαζαν τα ρούχα τους και μας πίεζαν...». Το αγοράκι στη μαρτυρία του αναφέρει: «Ο παππούς καθόταν στο κρεβάτι που ανοίγει και εγώ καθόμουν πάνω του με την πλάτη στον παππού. Εγώ φορούσα μόνο μπλούζα. Με τα ρούχα έχω καθίσει τρεις φορές πάνω του και χωρίς ρούχα μία». 

Για τον αντι-εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το βούλευμα που απάλλαξε τους κατηγορουμένους έχει ελλιπή αιτιολογία και πρέπει να αναιρεθεί. «Είμαι δυνατή και εύχομαι η Δικαιοσύνη να προστατεύσει το δίκαιο και την αλήθεια», δηλώνει η μητέρα των παιδιών.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV:

παιδική κακοποίησησεξουαλική κακοποίηση