Ελλάδα|04.12.2019 08:14

Καιρός: Πρώτη ψυχρή εισβολή - Χιόνια, κρύο και θυελλώδεις άνεμοι (vid)

Newsroom

Το ψυχρό μέτωπο κατηφορίζει εδώ και μέρες προς τη χώρα μας και πλέον έχει καλύψει τη βόρεια Ελλάδα και θα καλύψει όλη τη χώρα, ιδίως τα κεντρικά κι ανατολικά.

Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές αυτή την ώρα στη βόρεια Ελλάδα και δεν ξεπερνούν τους 5-6 βαθμούς Κελσίου και ήδη χιονίζει από τη νύχτα στον Έβρο, στη Μακεδονία, αλλά και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις, ενώ στο Ιόνιο και στα ανατολικά πνέουν από νότιες διευθύνσεις και προσεγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά από τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τη νύχτα στους 6 βαθμούς, ενώ προς το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 13. Δεν αποκλείεται να πέσουν και χιόνια στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα.

Στη Θεσσαλονίκη ρίχνει χιονόνερο στην πόλη και χιόνι στα γύρω ορεινά και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση.

Από αύριο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά, πέφτουν οι άνεμοι, ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται νέα κακοκαιρία που θα πλήξει κυρίως τη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

χιόνιαβροχέςκαιρός