Ελλάδα|05.12.2019 14:14

Μαρέβα Μητσοτάκη: Δείγμα ανθρωπιάς ο εθελοντισμός (pics)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Το μήνυμα του εθελοντισμού, το οποίο χαρακτήρισε «ως δείγμα ανθρωπιάς, πολιτισμού και εξέλιξης», θέλησε να αναδείξει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρεβα, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονικης.

Η κ. Γκραμποφσκι - Μητσοτάκη σημείωσε ότι ήθελε πάρα πολύ να επισκεφθεί το νοσοκομείο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, και πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο γίνεται πολύ πλούσιο εθελοντικό έργο.

«Άκουσα πολλά από τον πεθερό μου για τι έργο που γίνεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάθε χρόνο 900 εκατομμύρια άτομα ασχολούνται με τις εθελοντικές οργανώσεις. Είναι δείγμα θετικό για τον πλανήτη. Χρειαζόμαστε τον εθελοντισμό», σημείωσε η κ. Μητσοτάκη.

Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επισκέφθηκε κατόπιν πρόσκλησης της εκπροσώπου του «Ιδρύματος Παπαγεωργίου», Ζωής Παπαγεωργίου, η οποία σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, βοήθησε πολύ το νοσοκομείο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Βασίλης Παπάς, ανέφερε ότι σήμερα η εθελοντική ομάδα του νοσοκομείου αποτελείται από 170 άτομα, τα οποία προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες, κυρίως με το να προσφέρουν συντροφιά στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Την υποδέχθηκαν παιδιά

Την κ. Μαρεβα Γκραμποφσκι - Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο οι μαθητές της Β τάξης του Κολλεγίου «Ανατόλια», τα οποία της έψαλαν τα κάλαντα και της είπαν άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από την πλευρά της η κ. Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη τα ευχαρίστησε και τα μοίρασε δώρα. Στη συνέχεια η σύζυγος του πρωθυπουργού επισκέφθηκε την Παιδιατρική και την Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά εν` όψει των Χριστουγέννων, τα έδωσε κουράγιο και τα μοίρασε δώρα. Η επίσκεψή της στο «Παπαγεωργίου» ολοκληρώθηκε μετά τη συνάντησή με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

εθελοντισμόςΜαρέβα Μητσοτάκη