Ελλάδα|06.12.2019 16:03

Ο φυσιογνωμιστής Εβαν Γεωργουλάκης αναλύει το πρόσωπο του πρωθυπουργού (vid)

Newsroom

Εντύπωση καθώς και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η ανάλυση του Εβαν Γεωργουλάκη για χάρη του τηλεοπτικού σταθμού Star, ενός Ελληνοαμερικανού φυσιογνωμιστή, σκιτσογράφου, μορφοψυχολόγου και γλύπτη, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει τις ικανότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή του στο Λονδίνο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στην έκφραση του κ. Μητσοτάκη διακρίνεται μία υφή αυτοπεποίθησης», ενώ σχολίασε τη χειραψία του με τον Τούρκο πρόεδρο, η οποία, όπως αναφέρθηκε, ίσως να δηλώνει οικειότητα, αλλά μπορεί και πρόθεση για έλεγχο.

«Σχετικά με τα υποσυνείδητα μηνύματα που εκπέμπουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κ. Μητσοτάκη σύμφωνα με τη μέθοδο της μορφοψυχολογίας και της φυσιογνωμικής το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη είναι πιο επίμηκες, ισορροπημένο σε πλάτος, με ανεπτυγμένες την ανώτερη εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη» ανέφερε ο φυσιογνωμιστής, συμπληρώνοντας: «Τα επιμέρους χαρακτηριστικά, μάτια μύτη και στόμα [του πρωθυπουργού] είναι πιο εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα. Υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα, υπάρχει δυναμισμός, αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το τηλεοπτικό κοινό βλέπει τον Εβαν Γεωργουλάκη επί της οθόνης, καθώς και παλαιότερα είχε κληθεί να μιλήσει ως ειδικός «διαβάσματος» χαρακτηριστικών του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μόνο από τα στοιχεία εξωτερικής μορφής του προσώπου και του κεφαλιού.

Για παράδειγμα, για τον Γιάνη Βαρουφάκη είχαμε μάθει ότι οι βαθιές ρινοπαριακές γραμμές, με λακκάκι στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςφυσιογνωμιστήςΈβαν Γεωργουλάκης