Ελλάδα|06.12.2019 21:41

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια

Newsroom

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές πέριξ της πλατείας Εξαρχείων.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα αμέσως μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στις οδούς Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, καθώς απάντησαν με τη χρήση χημικών. Στο μεταξύ οι δύο Αίαντες της Αστυνομίας που πραγματοποιούν ρίψεις νερού βρίσκονται επί ποδός στις οδούς Τοσίτσα και Μερκούρη. Ακόμη πάνω από την περιοχή των Εξαρχείων πετάει τόσο το drone όσο και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα νωρίτερα υπήρξε ένα οδόφραγμα στην οδό Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο όμως έσπασε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα υπήρξε ένα μικρό οδόφραγμα αποτελούμενο από κάδους οι οποίοι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στη διασταύρωση Μπενάκη και Κωλέττη. Σύμφωνα με το Open TV οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν για οδόφραγμα ακόμα και έναν τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι η πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 21:00 στην οδό Τζαβάλλα και Μεσολογγίου όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Open TV:

ΕξάρχειαΑλέξανδρος Γρηγορόπουλος