Κρήτη: Μέσα σε 14 λεπτά «κουνήθηκαν» δύο φορές τα Χανιά
NewsroomΗ γη νότια της Παλαιόχωρας συνεχίζει και σείεται με τους ματασεισμούς να είναι αισθητοί όχι μόνο στα νότια του νομού Χανιών αλλά και στις βόρειες περιοχές.
Στις 00.41 η περιοχή έδωσε έναν δυνατό σεισμό 4,5 βαθμών Ρίχτερ αφού πρώτα είχε προηγηθεί μια μικρότερη σε μέγεθος αλλά αισθητή δόνηση 3,7 Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα, στις 00.27 καταγράφηκε μετασεισμός της τάξεως 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 18 χιλιόμετρα νοτιαανατολικά της Παλαιόχωρας, στην ίδια δηλαδή θαλάσσια περιοχή που τις τελευταίες μέρες σημειώνεται σεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εστιακό βάθος ήταν μικρό.
Δεύτερος σεισμός έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, στις 00.41, πιο δυνατός από τον προηγούμενο καθώς ήταν 4,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι στην ίδια περιοχή, 25 χλμ. νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας με εστιακό βάθος μόλις 1 χλμ.
Και οι δυο δονήσεις ήταν μικρές σε διάρκεια, αλλά πολύ αισθητές με πιο έντονη φυσικά τη δεύτερη.
Πηγή: flashnews.gr
- Συνεχίζει να φλέγεται η Αλβανία: Έκτη ημέρα μαζικών διαδηλώσεων - «Αμφισβητείται η ένταξη στην ΕΕ», λέει ο Ράμα
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Βρέθηκαν 17.380 ευρώ και κοσμήματα στα συντρίμμια
- «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε άνθρωπο»: Το σοκαριστικό μεταπολεμικό πείραμα για την υπακοή
- Τραγωδία στην Πιερία: Μυστήριο με τη συντριβή του αεροσκάφους - Η επικοινωνία με την Αερολέσχη