Ελλάδα|13.12.2019 12:22

Αστυνομικοί σε Κασιμάτη: «Συνοδοί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν στα ΜΑΤ»

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ανακοίνωση για το θέμα που έχει ανακύψει με τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί σημειώνουν σε σχέση με τον χαρακτηρισμό «μπάτσος», που έκανε η βουλευτής, ότι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνοδούς ασφαλείας που υπηρέτησαν προηγουμένως στα ΜΑΤ.

«Οσον αφορά τις αστειότητές της περί καλών και κακών αστυνομικών, δηλαδή περί μπάτσων ή μη μπάτσων ανάλογα με το πού υπηρετεί ο καθένας, όπως η ίδια αναφέρει, θα τις θυμίσουμε απλά ότι πολλοί αστυνομικοί συνοδοί των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν πριν στα ΜΑΤ, ήταν δηλαδή ‘’μπάτσοι’’, οι οποίοι άραγε εξαγνίστηκαν στην κολυμβήθρα του ‘’Σιλωάμ’’, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με οποιονδήποτε προσπαθεί να ανασύρει από το παρελθόν φαντάσματα και ιδεοληπτικές αναφορές, προκειμένου να κερδίσει το ένα τέταρτο δημοσιότητας που αντιστοιχεί στον καθένα μας, όπως σοφά είχε πει και ο Andy Warhol» γράφουν.

Μηνύσεις

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρέθηκε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. για να καταθέσει μήνυση σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, που σε ανάρτησή της σχολίασε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η μήνυση των Ειδικών Φρουρών έγινε προφορικά για το αδίκημα της εξύβρισης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και γραπτώς. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών σκοπεύει να στείλει επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ζητώντας του να προβεί στις «ανάλογες ενέργειες».

Μήνυση κατέθεσε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι οι παραπάνω δύο μηνύσεις δεν είναι οι μοναδικές που κατατέθηκαν σε βάρος της κυρίας Κασιμάτη, καθώς πολλοί είναι οι αστυνομικοί που προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη μεμονωμένα.

Νίνα ΚασιμάτηΣΥΡΙΖΑαστυνομικοί