Ελλάδα|13.12.2019 14:46

Επίθεση σε 11χρονο: Ακυρώθηκε η συνέλευση γονέων λόγω «απειλητικού μηνύματος»

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο δημοτικό σχολείο, έξω από το οποίο σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός 11χρονου μαθητή, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή το απόγευμα.

Ήταν μία συνέλευση που θα γινόταν στο χώρο του σχολείου, στην οποία οι γονείς θα συζητούσαν το θέμα της επίθεσης στον μαθητή από τις Φιλιππίνες, θα αντάλλασσαν απόψεις και θα κατέθεταν προτάσεις για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση στο σχολείο, αλλά και για το πώς θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Το «παρών» στη συνέλευση θα έδινε και η διευθύντρια του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», η συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ακυρώθηκε για «λόγους ασφαλείας». Και αυτό γιατί ορισμένοι γονείς ανέφεραν στη διεύθυνση του σχολείου ότι έλαβαν μηνύματα ότι «εξωσχολικοί θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στο σχολείο για να προκαλέσουν καταστροφές».

Η «πληροφορία» διακινήθηκε μέσω κινητών τηλεφώνων και υπέπεσε στην αντίληψη της διεύθυνσης του σχολείου, η οποία ενημέρωσε εγγράφως το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Πάντως, οι αστυνομικές Αρχές δεν είχαν υπόψη τους καμία τέτοια πληροφορία, η οποία δεν αποκλείεται ναδιακινήθηκε σκόπιμα για να τρομάξουν οι γονείς, σε μία περίοδο που ήδη το κλίμα στο δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων είναι «ηλεκτρισμένο». 

ξυλοδαρμός11χρονοςΦιλιππίνεςγονείςσυνέλευση