Ελλάδα|13.12.2019 17:27

ΠΟΕ: Χαιρετίζει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ

Newsroom

Tην ιστορική, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ομόφωνα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, κάνοντας, ταυτόχρονα, σαφή αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ). 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρότι υπήρχαν ενορχηστρωμένες προσπάθειες να μην τεθεί σε ψήφιση η πρόταση των γερουσιαστών Μενέντεζ-Κρουζ, έπειτα από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, η Γερουσία επικύρωσε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποδεικνύοντας πως η περίοδος της άρνησης ανήκει πλέον στο παρελθόν».

Η διοίκηση της ΠΟΕ εκφράζει, παράλληλα, την ελπίδα «το παράδειγμα των ΗΠΑ να ακολουθήσει σύντομα σύσσωμος ο δυτικός κόσμος, αναγνωρίζοντας στο σύνολό του τις Γενοκτονίες τις οποίες έχουν διαπράξει η Οθωμανική Aυτοκρατορία και οι Νεότουρκοι. Η μη αναγνώριση και η ατιμωρησία προστατεύουν τον γενοκτόνο και περιθάλπουν τις προθέσεις του για επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο παρόν και στο μέλλον». 

Τέλος, η ΠΟΕ καταλήγει ότι «η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δηλώνει πως θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για την αναγνώριση των Γενοκτονιών και την πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον». 

ΓενοκτονίαΓενοκτονία των ΑρµενίωνΓενοκτονία Ποντίων