Ελλάδα|01.12.2018 11:59

Κύκλωμα χρυσού: Άλλοι 18 απολογούνται στην Ευελπίδων

Σοφία Σπίγγου

Πριν από λίγη ώρα, 18 κατηγορούμενοι που φέρονται να μετέχουν στο κύκλωμα χρυσού οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Σημειώνεται, ότι χθες απολογήθηκαν συνολικά 16 κατηγορούμενοι, από τους οποίους 4 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και 12 ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ανάμεσα στους 4 που οδηγήθηκαν στη φυλακή βρίσκεται και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών και αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου, ο οποίος κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος  της γνωστής αλυσίδας. Οι αλλοι δύο προφυλακιστέοι είχαν το ρόλο του γυρολόγου και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ριχάρδοςκύκλωμα χρυσού