Αγρίνιο: Συλλήψεις γονέων και μαθητών λόγω κατάληψης σε σχολείο
NewsroomΣτο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν την Παρασκευή (30/11) το απόγευμα μαθητές γυμνασίου και οι γονείς τους στο Αγρίνιο με αφορμή κατάληψη που πραγματοποιείται στο 2ο Γυμνάσιο της περιοχής. Οι γονείς συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ενώ οι μαθητές οδηγήθηκαν στο τμήμα γιατί φέρεται να ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου σχολείου.
Οι συλλήψεις έγιναν χθες, Παρασκευή, όπου το σχολείο τελούσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη. Την προηγούμενη ημέρα, το 2ο Γυμνάσιο όπως και πολλά ακόμη σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και πανελλαδικά, προχώρησαν σε καταλήψεις με αιχμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε και την Παρασκευή, χωρίς να είναι γνωστό αν ο λόγος της κατάληψης παραμένει ο ίδιος.
Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους, ενώ αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.
- Ξεκίνησε η τριμερής ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι: Στο επίκεντρο το εδαφικό - Τα μηνύματα από το Κρεμλίνο
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» - Μεταφέρθηκε στα επείγοντα
- Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Βαλεντίνο στη Ρώμη - Όλος ο κόσμος της μόδας δίνει το «παρών»