Ελλάδα|16.12.2019 12:36

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα - Πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Newsroom

Με ανοιξιάτικο καιρό αναμένεται να κυλήσει η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε με τον υδράργυρο σε σταθερή άνοδο προσεγγίζοντας ακόμη και τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικές ομίχλες θα έχουμε τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, της ηπειρωτικής χώρας αλλά και του βόρειου Αιγαίου.

Από την Παρασκευή (20/12) και κυρίως το Σαββατοκύριακο όμως αναμένεται να επικρατήσει σταδιακά μεσημβρινή κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να κινηθούν από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προς την χώρα μας μεταφέροντας ψυχρότερες αέριες μάζες αλλά και δίνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Επειδή θα έχει προηγηθεί ένα διάστημα αρκετά θερμών ημερών, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η δυναμική των συστημάτων κακοκαιρίας παράγοντας που θα κρίνει και την ένταση της ψυχρής εισβολής που θα λάβει χώρα και κατ’ επέκταση πόσο και που θα χιονίσει. Εκτιμούμε ότι ορεινές περιοχές με ένα υψόμετρο τα 1500 μέτρα περίπου και ίσως και λίγο χαμηλότερα στα βόρεια, θα δουν χιόνι.

Οι λεπτομέρειες αυτές θα ξεκαθαρίσουν μέχρι και την Παρασκευή (20/12) οπότε και θα δώσουμε εκτίμηση με τα νεότερα στοιχεία.

Χριστούγεννακαιρός σήμερακαιρός