«Τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα – ΕΛ.ΑΣ.: « Hθελαν νεκρό αστυνομικό»
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΤο Αστυνομικό Τμήμα στου Ζωγράφου ήταν ο στόχος οργάνωσης του αντάρτικου πόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Οι δράστες τοποθέτησαν βόμβα μέσα σε σάκο και την τοποθέτησαν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα, εντός του προαυλίου της Πολυτεχνειούπολης. Η βόμβα, ωστόσο, δεν εξερράγη ποτέ, πιθανότατα λόγω κάποιου λάθους στην κατασκευή της.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι η βόμβα είχε προγραμματιστεί για να εκραγεί, αλλά αυτό δεν έγινε από λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ο σάκος να ήταν τοποθετημένος σε απόσταση από το Α.Τ., αλλά η βόμβα είχε κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η έκρηξη να προκαλέσει ζημιά στην πρόσοψη του Τμήματος. Η βόμβα περιείχε έναν σωλήνα που θα «ωθούσε» όλη την ενέργειά της προς το Τμήμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Μάλιστα, ο μηχανισμός περιείχε εκτός από ρολόι, καλώδια και μπαταρία, καρφιά, τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για κάποιον άνθρωπο. Ύστερα από τις τελευταίες αποκαλύψεις οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν νεκρούς. Και αυτό διότι την ώρα της έκρηξης ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει στο σημείο κάποιος διερχόμενος αστυνομικός.
Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότατα θα ήταν ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο σάκος εντοπίστηκε από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος, το προσωπικό του οποίου ήταν ούτως ή άλλως σε επιφυλακή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. φοβόταν το τελευταίο διάστημα καταδρομικές επιθέσεις ή τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στην έρευνα για την υπόθεση συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Δείτε και το ρεπορτάζ του Open Tv
- Γιατί «παίζουν» εκλογές το φθινόπωρο: Ποια σενάρια είναι στο τραπέζι - Τι θα κρίνει τις αποφάσεις στο Μαξίμου
- Απομονωμένος σε ειδικό θάλαμο στο Αττικόν ο 70χρονος από το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταϊό
- Η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ - Σι στο Πεκίνο, οι προσδοκίες και τα θέματα «αγκάθια» που θα τεθούν στο τραπέζι
- Η νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η άγρια κόντρα για τις υποκλοπές και η Τζάκρη που ταλαιπωρεί την Χαριλάου Τρικούπη