Αυτή είναι η βόμβα που εξουδετερώθηκε στου Ζωγράφου (pic)
NewsroomΑνάστατοι είναι οι κάτοικοι στου Ζωγράφου μετά τον εντοπισμό της βόμβας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με τα ερωτήματα για την τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο σημείο να είναι πολλά και να δείχνουν, σύμφωνα με τις Αρχές, «τυφλό χτύπημα», που ήθελε να δώσει «νεκρούς».
Το Αστυνομικό Τμήμα στου Ζωγράφου ήταν ο στόχος οργάνωσης του αντάρτικου πόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι δράστες τοποθέτησαν βόμβα μέσα σε σάκο και την τοποθέτησαν απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα, εντός του προαυλίου της Πολυτεχνειούπολης. Η βόμβα, ωστόσο, δεν εξερράγη ποτέ, πιθανότατα λόγω κάποιου λάθους στην κατασκευή της.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι η βόμβα είχε προγραμματιστεί για να εκραγεί, αλλά αυτό δεν έγινε από λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ο σάκος να ήταν τοποθετημένος σε απόσταση από το Α.Τ., αλλά η βόμβα είχε κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η έκρηξη να προκαλέσει ζημιά στην πρόσοψη του Τμήματος. Η βόμβα περιείχε έναν σωλήνα που θα «ωθούσε» όλη την ενέργειά της προς το Τμήμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
- «Θα πεθάνω - Πιες νερό, φάε σοκολάτα»: Βαθιά ανησυχητική η δράση των νεαρών ντίλερ στα βόρεια προάστια
- Ιρανικά ΜΜΕ: Υπάρχει σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ, εκκρεμεί η οριστικοποίηση - Τα σημεία
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες - Οι 6 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
- Και νύχια και... προξενιό με σωσία του Μητσοτάκη: Το viral κατάστημα στο Αιγάλεω