Ελλάδα|17.12.2019 18:36

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα – Πότε έρχονται χιόνια (vid)

Newsroom

Αυτή η εβδομάδα μπορεί να ξεκίνησε με ανοιξιάτικο καιρό -και έτσι αναμένεται να κυλήσει- αλλά από την Παρασκευή (20/12) και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επικρατήσει σταδιακά μεσημβρινή κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα.

Αυτό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Tv, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθούν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας μεταφέροντας ψυχρότερες αέριες μάζες, αλλά και δίνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή θα έχει προηγηθεί ένα διάστημα αρκετά θερμών ημερών, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η δυναμική των συστημάτων κακοκαιρίας, παράγοντας που θα κρίνει και την ένταση της ψυχρής εισβολής που θα λάβει χώρα και, κατ’ επέκταση, πόσο και πού θα χιονίσει. Η εκτίμησή του είναι ότι ορεινές περιοχές -με ένα υψόμετρο τα 1.500 μέτρα περίπου και ίσως και λίγο χαμηλότερα στα βόρεια της χώρας- θα δουν χιόνι.

Οι λεπτομέρειες αυτές θα ξεκαθαρίσουν μέχρι και την Τετάρτη (18/12) οπότε και ο μετεωρολόγος θα δώσει εκτίμηση με όλα τα νεότερα στοιχεία.

καιρός