Ελλάδα|01.12.2018 21:43

Αγρίνιο: Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ τις συλλήψεις - Υπ. Παιδείας: Fake news

Τίμος Φακαλής

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι έγιναν συλλήψεις ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό τις προηγούμενες ημέρες. Το ethnos.gr μίλησε με την αστυνομική διεύθυνση Αγρινίου και η οποία τονίζει ότι έγιναν δύο συλλήψεις μαθητών και δύο γονέων, διαψεύδοντας το υπουργείο.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου: 

«Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις.

Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους, ενώ αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, με τη διεύθυνση να καλείται απλά να δώσει κατάθεση επί του θέματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την αστυνομία, οι μαθητές που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους, ενώ αναζητείται και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.

καταλήψεις