Ελλάδα|19.12.2019 13:33

Θεσσαλονίκη: Νέο «μπαράζ» εμπρησμών σε αυτοκίνητα και σε ΑΤΜ

Newsroom

Σε εμπρηστικές ενέργειες αποδίδει η Πυροσβεστική φωτιές που ξέσπασαν τα ξημερώματα σε τρία οχήματα και ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις 4:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης τυλίχθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο σκαπτικά μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Επταπυργίου στην Ανω Πόλη, κοντά στη Μονή Βλατάδων. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, που επιχείρησε με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα.

Ενα δεκαπεντάλεπτο αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, αυτήν τη φορά σε αυτοκίνητο τύπου βαν, ιδιοκτησίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το όχημα που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο σουπερμάρκετ επί της οδού Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησίες.

Οι εμπρηστές προκάλεσαν φωτιά και σε ΑΤΜ που βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις ζημιές στο μηχάνημα να είναι περιορισμένες. Και στη δεύτερη περίπτωση επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Από την Αστυνομία ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται οι εμπρηστικές ενέργειες να σχετίζονται με τη δράση ομάδων αντιεξουσιαστών και να αποτελούν συνέχεια των καταστροφών που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης σε εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης

εμπρησμοίΘεσσαλονίκη