Ελλάδα|19.12.2019 15:32

Εντυπωσιάζει το ελληνικό μαχητικό drone: Βίντεο και εικόνες από την επίδειξη

Newsroom

Στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρουσιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems στα μέσα ενημέρωσης της χώρας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 guardian και οι επιχειρησιακές δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίδειξης το drone ακολούθησε τα εξής τέσσερα σενάρια: 

  • Το πρώτο σενάριο αφορούσε διάσωση ναυαγού στην περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας.
  • Το δεύτερο σενάριο αφορούσε παρακολούθηση κομβόι φορτηγών στην περιοχή της Πιερίας.
  • Το τρίτο σενάριο περιλάμβανε έρευνα, επιχείρηση και διάσωση μεταναστών στην περιοχή της Λέσβου.
  • Το τέταρτο σενάριο αφορούσε καταγραφή και επιτήρηση φωτιάς στην περιοχή της Λάρισας.

Στους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν στην επίδειξη παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, ενώ επισημάνθηκε πως μπορεί να έχει άριστη συνεργασία με τα ελληνικά F-16. 

Πιο συγκεκριμένα, το drone μπορεί να πετάξει πάνω από 40 ώρες επιχειρώντας σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Εχει δυνατότητα να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό διαθέτει δύο κάμερες (μία θερμική και μία ημέρας), καθώς και τη δυνατότητα να συλλέγει αλλά και να συγκρίνει στοιχεία που έχει καταγράψει. 

copyright: eurokinissi

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποκτήσει δύο τέτοια drones, τα οποία θα επιφορτιστούν με την επιτήρηση των συνόρων, καθώς είναι εξειδικευμένα στην παρακολούθηση θαλάσσιων περιοχών.

copyright: eurokinissi

ΗΠΑdronesΠολεμική Αεροπορίααμερικανική εταιρεία